Читај ми!

Нова научна област: Археологија Првог светског рата

У Стразбуру је отворена изложба посвећена Првом светском рату и представљена нова област у науци - Археологија Првог светског рата. Ратни догађаји из тог периода су релативно свежи, и о томе постоји огромна документација, али има још непознатих ствари које ће археолози да истраже.

Захваљујући археолозима, трагови из Првог светског рата поново су присутни и на тај начин се оживљава свакодневни живот заборављених бораца.

„Ти догађаји су релативно свежи, и о томе имамо огромну документацију. Међутим, још постоје непознате ствари и ту су археолози да помогну“, рекао је Ив Дефосе, археолог нове области - Првог светског рата.

Следеће године ће бити обележено 100 година од почетка Првог светског рата.

У већини случајева, током изградње неког новог пута случајно се пронађу неки предмети из тог периода, навео је Дефосе који је у Стразбуру отворио изложбу с предметима из тог времена.

На изложби су представљени предмети пронађени у једном немачком подруму, који је уништила француска бомба у марту 1918. године. То налазиште је случајно пронађено 2011. године.

Пронађена су и тела 21 немачког војника, који су идентификовани и у јулу сахрањени 95 година после њихове смрти.

Ово је прва изложба те врсте у Француској, која се бави Првим светским ратом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи