Читај ми!

Хтео да изнајми ауто на име градоначелника Њујорка

Мајкл Блумберг, градоначелник Њујорка, није знао да треба да иде у Босну на чак 72 дана! Наравно да није, јер се ради о покушају преваре Елдина Комада, који је хтео у Сарајеву да изнајми аутомобил на име првог човека Велике јабуке.

Преварант из Босне и Херцеговине Елдин Комад дошао је на оригиналну идеју како да обмане локалну агенцију за изнајмљивање возила користећи при томе, ни мање ни више, него идентитет градоначелника Њујорка Мајкла Блумберга.

Покушај преваре откривен је у последњи тренутак захваљујући сумњичавости власника агенције, преноси Дневни аваз.

Комад који, како наводи сарајевски дневник, има „подебљи“ полицијски досије због низа превара почињених у прошлости пронашао је на интернету копију возачке дозволе која гласи на име Блумберга, скенирао је и приложио уз захтев за изнајмљивање возила код агенције „ГД маркетинг“.

Представљајући се као Нермин Салиховић, службеник Америчке агенције за међународни развој (USAID), Комад је аутомобил марке „голф 6“ за градоначелника Њујорка покушао да рентира на, чак, 72 дана.

Уз то је приложио скениране копије пасоша двојице америчких држављана, као наводних додатних корисника возила, које је такође пронашао на интернету.

Власник агенције Сањин Голуб постао је сумњичав након првог сусрета с Комадом, када се испоставило да он тражи да уговор о изнајмљивању буде сачињен на име Нермина Салиховића, а не Блумберга.

Голуб је након тога назвао и седиште USAID-а у Сарајеву, где су му рекли да за Салиховића никада нису чули и поставили му логично питање да ли стварно мисли да би градоначелник Њујорка могао да буде одсутан 72 дана.

Власник агенције је позвао полицију која је предложила контакт са преварантом, како би га ухапсила, али се он није јављао на мобилни телефон пошто је, вероватно, схватио да је покушај преваре откривен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару