Читај ми!

Е, тако се навија!

Чирлидерсице са америчких колеџа показале су колико је акробатског умећа потребно за успешно бављење том физичком активношћу. Кратки видео-снимак са такмичења „Станфест“ побрао је велике симпатије људи широм света, а момци и девојке су показали зашто врло често публика не прати спорт, већ њих.

Скачући, преврћући се, летећи и падајући са грациозношћу и спретношћу мачака, америчке колеџ чирлидерсице на такмичењу „Станфест 2013“ освојиле су симпатије милиона људи широм света након што је кратки видео-снимак са њиховим егзибицијама стављен на Јутјуб.

Компанија "Cheer Sounds Music and Training", која прави музику за чирлидерс тимове, направила је видео-снимак како би показала какво је умеће и атлетске способности поседују најбоље чирлидерсице (клупске плесно-акробатско навијачке групе), окупљене на плажи Дејтона.

„Станфест“ је иначе незванично такмичење, на које долазе само највештије девојке, а многи га сматрају и приликом да талентовани момци и девојке покажу свој максимум баш из разлога што нема притиска награђивања.

„Ово није званични догађај. Ово више дође као окупљање након завршетка свих такмичења. Нема стреса ни такмичарског притиска, па баш због те растерећености и права вештина долази до изражаја“, каже Кармајн Силано, власник "Cheer Sound"-а.

Према њеним речима, најбоља ствар је што је већина људи у Дејтону дошло само, а овде се упознају и започињу пријатељства.

„Сви су веома отворени и дружељубиви. Прилазе једни другима и питају који трик и потез знају. Ако знају, договоре се, испробају и ако све иде како треба наступају заједно“, објашњава Силано, који је и сам некада био члан клупске плесно-акробатско навијачке групе.

„Већина људи не зна да овакав тип навијања постоји. Не схватају да су потребне изузетне акробатске вештине“, истиче Силано.