Песме Хулија Иглесијаса, музика за мучење

Хиљаде политичких неистомишљеника Аугусто Пиноче мучио је песмама Хулија Иглесијаса, Кeта Стивенса и Џорџа Харисона. Метод пуштања изузетно гласне музике у злогласним затворима и логорима, имао је циљ да нанесе психолошки и физички бол.

Песме Хулија Иглесијаса, Кета Стивенса и Џорџа Харисона коришћене су као „музика за мучење“ затвореника током диктаторског режима генерала Аугуста Пиночеа у Чилеу, пише Телеграф.

Према писању лондонског листа, изузетно гласна музика пуштана је за време мучења на хиљаде политичких неистомишљеника, који су се нашли иза решетака када је 1973. године Пиноче дошао на власт.

Бивши затвореници кажу да су Харисонова песма My Sweet Lord, музика из филма Паклена поморанџа Стенлија Кјубрика и хитови шпанског певача Иглесијаса пуштани данима.

Доктор Катја Чорник, истраживач Универзитета у Манчестеру, која је проучавала употребу музике у Пиночеовим злогласним затворима и логорима, каже да је овај метод имао циљ да нанесе психолошку и физичку бол.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије