Читај ми!

Одрастао у сибирској шуми!

Више од три четвртине свог живота је „Могли из Сибира“, како га зову у Русији, провео у шуми. „Остатак света“ је потражио тек када су га у мају родитељи напустили.

Један 20-годишњи Рус провео је скоро 16 година са родитељима у шуми у Сибиру, далеко од цивилизације, изјавио је данас агенцији Франс прес представник локалног тужилаштва Роман Фомин.

Младића су пронашли становници града Белокуриха, у региону Алтај, након што су га напустили родитељи.

Према локалном тужилаштву, младић је испричао да је рођен 1993. године, а да је од 1997. године живео у шуми.

Младић кога зову „Дечак из шуме“ или „Могли из Сибира“ по главном лику „Књиге о џунгли“ Радјарда Киплинга, објаснио је да су његови родитељи одлучили да се повуку из друштва како би живели у колиби у шуми.

Међутим, родитељи су га у мају напустили, па је младић крајем лета отишао у оближње село како би затражио помоћ.

„Изгледао је нормално и здраво. Само је полако говорио јер није често комуницирао као остали људи“, објаснио је представник тужилаштва.

Он је додао да је тужилаштво затражило да се младићу издају лична документа како би могао да добије помоћ државе и избегао да зиму проведе у сибирској шуми где су изузетно ниске температуре.

Тужилаштво за сада не зна где су младићеви родитељи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије