Читај ми!

Жмурке на Олимпијади?

Нема човека који се као дете није играо жмурке са родитељима и другарима. Јапански професор Јасуо Хазаки жели да искористи то што ће Токио бити домаћин Олимпијских игара 2020. године да се једна од најпопуларнијих игара широм света уврсти барем у егизибициони програм.

Замислите препун Олимпијски стадион и десетине хиљада људи на трибинама како одушевљено гледају такмичаре који се скривају на терену и покушавају да се „запљуну“ и осигурају од испадања. Уколико јапански професор Јасуо Хазаки успе у својој намери, жмурке би могле да постану једна од дисциплина на Олимпијским играма у Токију 2020. године!

Хазаки је од 2010. године на челу Комитета за промоцију жмурки, а престоница Земље излазећег сунца јуче је изабрана да буде домаћин Олимпијских игара после Риo де Жанеира.

Хазаки је рекао за британски Телеграф да су Олимпијске игре у Токију права прилика да се ова свакодневна игра уврсти у, барем, егзибициони део програма.

„Волео бих да жмурке буду један од егзибиционих спортова 2020. године, а касније и регуларна дисциплина“, истакао је Хазаки.

Према његовим речима, треба охрабрити спортове у којима могу сви да учествују, невезано колико година имају, којег су пола или способности.

„Када погледате спорт данас, све је у врхунским техникама и вештини, као што је случај са фантастичним дриблинзима и шутевима у фудбалу“, објашњава Хазаки.

Јапански професор потајно се нада да ће се једног дана његова земља окитити златним одличјем у овој дисциплини.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије