Читај ми!

Нон-стоп у ромингу!

Кога пут нанесе у британско село Сент Маргаретс у великој је опасности од огромног рачуна за мобилни телефон! Заклоњени високим стенама, корисници мобилне телефоније тамо су стално у ромингу, јер је једини сигнал који добијају француски.

Једно типично енглеско село изнад Ла Манша има специфичан проблем: корисници мобилних телефона тамо су стално у ромингу, јер је једини сигнал који добијају француски, а све због тога што се налази у подножју стена, само 20 километара од француске обале.

Село Сент Маргаретс на стенама је право „чудо природе" кад је о телекомуникацијама реч, а мештани су били принуђени да се навикну на чињеницу да живе у својеврсној „енклави", преноси АФП.

„Искључујемо своје мобилне телефоне када их не користимо и поново их укључујемо када изађемо из села. То нама и није тако велики проблем, али је велики проблем за туристе и посетиоце који обилазе стене", каже Најџел Вајдимус, власник локалног ресторана.

То практично значи и могућност неочекивано великог телефонског рачуна за посетиоце обале који и не слуте да ће им сваки телефонски позив проћи кроз француску мрежу.

Ипак, туристи се углавном освесте када чују поздрав аутомата „Добродошли у Француску", иако се налазе на британским острвима.

Да би се ухватио локални сигнал, потребно је попети се у брда, до цркве где се налази предајник, а док год је број људи који су погођени овим проблемом мали, тешко да ће се ствари променити набоље пошто улагања у мрежу за само пар стотина или хиљада домаћинстава нису исплатива.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи