Читај ми!

Лепша си него што мислиш!

Жене изгледају лепше у очима странаца него што саме себе замишљају, тврде из компаније „Дав“ и нуде необорив доказ. У реклами снимљеној за нову линију сапуна види се да жене, када описују себе, много више истичу своје мане него што су оне приметне неком странцу који их први пут види.

Из козметичке компаније „Дав" (Dove) стиже веома интригантна реклама у којој је порука јасна - жене су лепше него што то оне мисле!

У рекламној кампањи за нову линију сапуна под називом „Права лепота", „Дав" је ангажовао полицијског цртача који је имао задатак да нацрта две скице исте жене. Једну из њене перспективе и једну према првом утиску потпуног странца.

Разлике у сликама су изразите.

Ни женама које су цртане, а ни странцима није речено зашто су ту како се не би ни на који начин утицало на њих.

Професорка Кели Кабралес рекла је после снимања да није знала шта се догађа већ да су је само питали да опише себе.

Раније тог дана, одређено време су провеле са особама које не познају.

Судећи према резултатима, мишљење странца може да буде веома просветљујуће. Неке ситнице које се ни не виде, односно на које се слабо обраћа пажња, изгледа да су баш мане којима све жене, а вероватно и мушкарци, посвећују највише пажње на себи.

Младеж, пеге, облик лица, величина чела. Ништа не значе када се посматрају у оквиру целине. Странац то види и зна.

Из резултата рекламе се види да потпуни странац, ослобођен сазнања како је неко изгледао, мислио да изгледа или жели да изгледа, може да схвати суштину нечије лепоте.

Упркос томе што ће вероватно сваки човек извући свој закључак, централна порука је универзална – лепота је вечна и налази се унутар свих нас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи