Читај ми!

Гоничи лавова најбројнији у Крагујевцу!

Из Крагујевца стиже прича о необичном рекорду. Дванаестогодишњи Матија Бојовић узгојио је праву рекордерку – његова керуша Квини, афрички гонич лавова, оштенила је чак 14 младунаца.

Обично женка афричког гонича лавова оштени седам, или осам младунаца, 10 је права реткост, а 14 је готово право чудо, што је и задесило породицу Бојовић из Крагујевца.

Са керушом и штенцима најприснији је 12-годишњи Матија Бојовић. Он је био главни акушер када су долазили на свет.

Сви су му драги, али у наручју му је увек један псић. „Он је мој љубимац, зовем га Кизи, препознајем га по томе што је најсветлији у целом леглу", каже Матија.

„Обожава да се мази, ја сам га размазио. Вика, дрека, цика, део су свакодневице, али када спавају прави су анђелчићи", објашњава Матија.

Посла има за целу породицу. „У почетку, док су само сисали, било је лакше, а сада када морају да се дохрањују, проблем је, јер мора три до четири пута дневно да се кува", каже Жељко Бојовић.

Керуша Квини и њених 14 штенаца су ретка раса у Србији – родезијски риџбек или афрички гонич лавова. Једна од одлика им је посебна повезаност са децом, што штенци и Матија и доказују.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи