Читај ми!

Прелетео 12 километара окачен о 160 балона!

Како би прикупио милион долара за болницу у Јоханесбургу, Мат Силвер-Валенс летео је изнад Атлантског океана окачен о 160 балона испуњених хелијумом! Храбри Јужноафриканац је успео да превали oкo 12 километара, а спустио се у воду како би слетање било безбедније.

Јужноафриканац Мат Силвер-Валенс успео је да, окачен о 160 балона напуњених хелијумом, изнад Атлантског океана прелети oкo 12 километара.

Лет овог 37-годишњака од острва Робен до Кејптауна, трајао је сат времена на просечној висини од око 200 метара.

При спуштању, које је ради веће безбедности обављено у мору, 400 метара од обале, помогли су му спасиоци који су га све време пратили бродом.

Силвер-Валенс се у авантуру упустио у нади да ће сакупити милион долара, колико је потребно за изградњу педијатријске болнице у Јоханесбургу, али и у част Нелсона Манделе, који је на острву Робен провео 18 година у заточеништву.

„Мој главни циљ није да летим уз помоћ балона, већ да мотивишем људе широм света да поклоне новац у фонд за изградњу дечје болнице која ће носити име Нелсона Манделе", објаснио је овај храбри .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи