Читај ми!

Закопао благо да извуче људе из кућа

Како би подстакао суграђане да истраже свет око себе и да се „одлепе од телевизора“, Американац Форест Фен закопао је благо вредно неколико милиона долара и о томе написао песму. Златни новчићи, дијаманти и смарагди „чекају“ најупорнијег трагача негде у близини Санта Феа.

Амерички мултимилионер Форест Фен, ставио је своје благо вредно неколико милиона долара у ковчег и закопао. Није прецизирао где, али је о томе обавестио медије и написао песму.

Благо је према речима песме закопао пре три године и то негде у близини Санта Феа, у америчкој савезној држави Нови Мексико.

Фен има рак бубрега, па је због тога одлучио „да отвори" лов на благо које оставља у наслеђе.

Ковчег, у коме су златни новчићи, дијаманти и смарагди, закопао је јер се надао да ће тако своје суграђане охрабрити да истраже свет око себе и да се „одлепе од телевизора".

„Изведите дете напоље, одведите га на пецање, удаљите га од компјутера", поручио је 82-годишњи Фен родитељима.

Добио је готово 7.500 порука, у којима му неки захваљују, а други га питају за упутства како би пронашли благо. Иначе, током већег дела живота, Форест је и сам био трагач за благом. У Санта Феу је седамдесетих година отворио галерију.

„Велики део мене налази се у том ковчегу са благом. Осећао сам како то нешто излази из мене, док сам га затварао", рекао је Фен, а пише Хафингтон пост.

На Фејсбуку је покренута страница о тражењу Феновог блага.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи