Читај ми!

Посматрајте помрачење Месеца са Калемегдана

Становници Србије моћи ће данас, уколико буде ведро, да виде феномен помрачења Месеца, односно његов излазак из Земљине полусенке. Београђани имају прилику да чују и стручне коментаре на тераси Народне опсерваторије на Калемегдану.

Астрономско друштво „Руђер Бошковић" саопштило је да ће из Србије моћи да се прати данашње помрачење Месеца, односно излазак Месеца из полусенке Земље.

Како наводе у том друштву, Месец ће изаћи изнад хоризонта „помрачен" у 16.01, а средина помрачења је у 15.33.

„Само се у то време на његовој површини може видети утицај полусенке Земље, али тада је Месец испод хоризонта", наводи се у саопштењу.

Луна ће Земљину полусенку напустити у 17.51, а, уколико буде ведро, Београђани ће феномен моћи да посматрају уз стручне коментаре са терасе Народне опсерваторије на Калемегдану.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи