I sutra sunčano i veoma toplo – temperatura do 40 stepeni

Vrelina ne posustaje – i sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Jutarnja temperatura od 16 do 25, najviša od 37 do 40 stepeni. Na snazi je i dalje crveni meteo-alarm. Zbog suše i problema u vodosnabdevanju vanredna situacija proglašena u tri opštine.

И сутра сунчано и веома топло – температура до 40 степени И сутра сунчано и веома топло – температура до 40 степени

Toplotni talas se ni danas nije predao – živa u termometru dostizala je 39. podeljak.

Proglašena je vanredna situacija u Sjenici, Majdanpeku i Gornjem Milanovcu zbog suše i problema u vodosnabdevanju. Na snazi su planska isključenja, a na građane se apeluje da se voda troši racionalno.

Pretežno sunčano i veoma toplo biće i sutra. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, kao i retku pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom na jugu i istoku Srbije i u planinskim predelima.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura od 16 do 25, a najviša od 37 do 40 stepeni.

Crveni meteo-alarm i dalje na snazi

I dalje je na snazi crveni meteo-alarm na snazi, što znači da je reč o ekstremnim vremenskim uslovima, zbog kojih se građani pozivaju na oprez.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će do kraja sedmice biti veoma toplo. Sutra i u subotu maksimalna temperatura kretaće se od 37 stepeni do 41 stepena.

Navode da će u nedelju biti nešto svežije sa temperaturom od 33 do 38 stepeni, a od početka sledeće sedmice biće između 29 i 36 stepeni.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи