IZ ČASA U ČAS

SZO: Izgubljen kontakt sa medicinskim osobljem u severnoj Gazi; Poginule dve osobe u napadu na izraelski grad

Svetska zdravstvena organizacija saopštava da od jutros nema kontakt sa osobljem u poslednjoj funkcionalnoj bolnici u severnoj Gazi, nakon što je izraelska vojska rekla da deluje u toj oblasti. Poginulo je devet osoba u izbegličkom kampu Šati u Pojasu Gaze posle napada IDF-a, dok je u Kan Junisu stradalo 38 osoba. Poginule su dve osobe u napadu na Majd al-Krum, saopštio je Izrael nakon navoda Hezbolaha da je gađao severni Izrael velikom raketnom salvom.

СЗО: Изгубљен контакт са медицинским особљем у северној Гази; Погинуле две особе у нападу на израелски град СЗО: Изгубљен контакт са медицинским особљем у северној Гази; Погинуле две особе у нападу на израелски град

Sjedinjene Države, Katar i Egipat nastavljaju svoje napore kako bi postigli prekid vatre u Gazi i oslobodili taoce, rekao je katarski premijer.

Lideri Hamasa su se sastali sa bezbednosnom delegacijom Egipta u Kairu kako bi se obnovili pregovori o prekidu vatre u Gazi. 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je pozdravio napore Kaira da obnovi razgovore o sporazumu i povratku taoca.

Državni sekretar Sjedinjenih Država Entoni Blinken izjavio je da ne žele da se operacije izraelske vojske u Libanu pretvore u dugotrajnu vojnu kampanju.

Na terenu se ipak borbe ne zaustavljaju. Izraelska vojska saopštila je da je pet vojnika poginulo u južnom Libanu.

Nekoliko civila je ubijeno, dok su drugi povređeni u izraelskom vazdušnom napadu koji je gađao objekat za smeštaj raseljenih lica u izbegličkom kampu.

Hezbolah je prethodnog dana ispalio oko 120 raketa na sever Izraela, prema podacima IDF-a.

Komandant iranskog korpusa islamske revolucionarne garde upozorava Izrael da ne bude suviše uveren u PVO sistem koji im je poslale SAD.

Pariz saopštava da je na međunarodnoj konferenciji održanoj u glavnom gradu Francuske u znak podrške Libanu prikupljeno milijardu dolara humanitarne pomoći.

Izraelska vojska terala je Palestince da ulaze u potencijalno minirane kuće i tunele u Gazi, koristeći ih kao živi štit, rekli su za Si-En-En jedan izraelski vojnik i pet bivših palestinskih zarobljenika.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи