IZ ČASA U ČAS

Rojters: Gađana okolina bolnice u Bejrutu, troje poginulo, desetine povređenih; IDF naredio evakuaciju

Ne smiruju se sukobi na Bliskom istoku. Tri osobe su stradale, a desetine su povređene u izraelskom napadu u okolini bolnice u Bejrutu, javlja Rojters. Izraelska vojska prethodno je pozvao stanovnike u južnom predgrađu libanske prestonice da se evakuišu.

Ројтерс: Гађана околина болнице у Бејруту, троје погинуло, десетине повређених; ИДФ наредио евакуацију Ројтерс: Гађана околина болнице у Бејруту, троје погинуло, десетине повређених; ИДФ наредио евакуацију

Libanska nacionalna novinska agencija (NNA) javila je da su pogođene najmanje tri filijale finansijske institucije Kard el Hasan, koju Izrael optužuje da finansira Hezbolah.

Jedna filijala je pogođena u Gobeiriju, u južnom naselju Dahije u Bejrutu, kao i u Hadž el Selomu i Burdž el Baradžnehu, dodaje NNA.

Portparol IDF-a Danijel Hagari rekao je da će u narednim danima otkriti kako Iran finansira terorističke aktivnosti Hezbolaha, koristeći civilne institucije i udruženja kao paravan.

Izraelska vojska objavila je ranije da su njene vazdušne snage napale štab obaveštajne službe Hezbolaha i podzemnu radionicu za proizvodnju oružja u Bejrutu.

Mirovna misija UN u Libanu (UNIFIL) optužila je izraelsku vojsku da je buldožerom namerno srušila osmatračnicu i ogradu na obodu položaja mirovnjaka u gradu Marvahin na jugu Libana.

U saopštenju se naglašava da narušavanje pozicija i nanošenje štete imovini UN predstavlja "flagrantno kršenje međunarodnog prava i rezolucije 1701 Saveta bezbednosti".

Nakon izraelskog napada na grad Beit Lahija na severu Pojasa Gaze ukupno je 87 ljudi poginulo ili nestalo, a više od 40 povređeno, navelo je Ministarstvo zdravlja te palestinske enklave.

Ministarstvo spoljnih poslova Palestinske uprave saopštilo je da Izrael gura Palestince u severnom delu Gaze u “sigurnu smrt“, primoravajući ih da beže pred bombardovanjem ili da se suoče sa nečim što liči na “krug sigurne smrti“.

Američke vlasti istražuju neovlašćeno objavljivanje poverljivih dokumenata koji procenjuju planove Izraela da napadne Iran, izjavila su tri neimenovana američka zvaničnika za Asošijejted pres.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи