Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Pogođeno sedište obaveštajne službe Hezbolaha; MSP Palestine: Izrael gura stanovnike Gaze u “sigurnu smrt“

Ne smiruju se sukobi na Bliskom istoku. Izraelska vojska uhapsila je 30 Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali. Među uhapšenima su i bivši zatvorenici. Palestinski pokret Fatah optužio je Izrael za masakr u Bejt Lahiji, u severnom delu Pojasa Gaze, u kojem su ubijene najmanje 73 osobe. Zahtevaju da međunarodna zajednica zaustavi "sistematski izraelski genocid" nad palestinskim narodom kojim se krše svi humanitarni i pravni standardi.

Погођено седиште обавештајне службе Хезболаха; МСП Палестине: Израел гура становнике Газе у “сигурну смрт“ Погођено седиште обавештајне службе Хезболаха; МСП Палестине: Израел гура становнике Газе у “сигурну смрт“

Gaza je tokom jučerašnjeg dana bila poprište velikih akcija izraelske vojske i avijacije. Najmanje 33 Palestinca su stradala u izraelskim napadima širom enklave, saopštili su palestinski zvaničnici. 

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa, istovremeno, navelo je da se broj stradalih Palestinaca od početka izraelske operacije 7. oktobra prošle godine popeo na 42.519. 

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, takođe, rekao je da je Hamas "živ i zdrav" uprkos ubistvu njegovog lidera Jahje Sinvara, kao i da se otpor nastavlja.

S druge strane, potparol izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je da je kuća premijera bila pod napadom drona, koji je lansiran iz Libana.

Netanjahu je, tim povodom, izjavio da su iranski agenti koji su pokušali da ga ubiju napravili "veliku grešku", kao i da ga napad neće odvratiti od nastavka rata.

Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice, u međuvremenu, saopštila je da je oko 20.000 ljudi u jednom danu bilo primorano da napusti Džabaliju, usled borbi koje se vode u tom području.

Za to vreme, ministri odbrane država G7 u zajedničkoj deklaraciji izrazili su zabrinutost zbog rizika od dalje eskalacije u Libanu i uputili podršku mirovnoj misiji UN u toj zemlji.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи