Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

SAD žele da Izrael smanji napade na Bejrut; Netanjahu i Tramp razgovarali posle napada na rezidenciju premijera

Sukobi na Bliskom istoku ne prestaju. Sjedinjene Američke Države žele da vide da Izrael smanji obim svojih napada na i oko Bejruta, izjavio je ministar odbrane SAD Lojd Ostin. Nakon napada dronom na kuću izraelskog premijera, Benjamin Netanjahu razgovarao je sa predsedničkim kandidatom republikanaca Donaldom Trampa, saopšteno je iz kancelarije premijera.

САД желе да Израел смањи нападе на Бејрут; Нетанјаху и Трамп разговарали после напада на резиденцију премијера САД желе да Израел смањи нападе на Бејрут; Нетанјаху и Трамп разговарали после напада на резиденцију премијера

Nakon što je u izraelskom napadu ubijen najuticajniji lider Hamasa Jahja Sinvar, ne prestaju reakcije lidera zemalja širom sveta. 

Palestinski Hamas je potvrdio njegovu smrt, poručivši da neće pustiti taoce iz Gaze sve dok se izraelska "agresija" ne zaustavi, a predsednik Irana Masud Pezeškijan izjavio je da se iranski otpor nastavlja.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, takođe, saopštilo je da je od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima ubijeno najmanje 42.500 Palestinaca ubijeno, dok ih je 99.546 povređeno.

Sa druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanjahu nazvao je ubistvo Sinvara "početkom" kraja rata u Gazi, a Bela kuća je ocenila da je lider Hamasa bio glavna prepreka u sklapanju primirja na Bliskom istoku. 

Izraelska vojska, istovremeno, navela je da je ubila najmanje 1.500 boraca Hezbolaha u Libanu, te da šalje dodatne snage u tu zemlju, ali i da je pustila 30 kamiona humanitarne pomoći u Gazu.

Za to vreme, ruski predsednik Vladimir Putin naveo je da je Moskva spremna da pomogne u pregovorima između Izraela i Irana, istakavši da je u kontaktu sa ove strane, kao i da je kompromis ključ rešenja konflikta.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи