Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Izraelski javni servis: Netanjahu zabranio udare na Bejrut; zemlje Zapadne Evrope: Moraju prestati napadi na trupe UNFIL-a

Nastavljaju se sukobi na Bliskom istoku. Najmanje 30 Palestinaca ubijeno je u izbegličkim kampovima Nuseirat i Džabalija u Gazi, među kojima ima žena i dece, a više od 18 ljudi poginulo je u izraelskim napadima na severu Libana. Izraelska vojska potvrdila je da su četiri vojnika poginula, a 58 je ranjeno, u napadu Hezbolaha dronom na vojnu bazu na severu zemlje.

Израелски јавни сервис: Нетанјаху забранио ударе на Бејрут; земље Западне Европе: Морају престати напади на трупе УНФИЛ-а Израелски јавни сервис: Нетанјаху забранио ударе на Бејрут; земље Западне Европе: Морају престати напади на трупе УНФИЛ-а

Bukte sukobi širom Bliskog istoka – najmanje 20 Palestinaca ubijeno je u napadima Izraela širom Pojasa Gaze tokom poslednja 24 časa, među kojima je i petoro dece u izbegličkom kampu Džabalija.

Učestale su i akcije izraelske vojske (IDF) u Libanu, gde je u odvojenim ofanzivama poginulo više od 30 osoba. 

Sa druge strane, Hezbolah tvrdi da je u napadu dronom pogodio rejon Binjamine, u okolini logističkog centra izraelske vojske. Ranjeno je skoro 70 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju. 

Mirovne snage Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) tvrde da su izraelski tenkovi provalili kapiju njihove baze i boravili tamo 45 minuta, što je osudila međunarodna zajednica. 

Ipak, premijer Izraela ne preza od zamerki i postavio je svojevrsni ultimatum snagama UN, zatraživši hitno povlačenje UNIFIL-a sa, kako smatra, borbenog područja na jugu Libana.

уторак, 15. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи