Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

UN: Izraleski tenkovi probili kapiju baze; napad dronom u severnom Izraelu – ranjeno više od 60 osoba

Nastavljaju se borbe na Bliskom istoku. Najmanje 15 osoba je ubijeno, a na desetine ih je povređeno, u izraelskim napadima na dva područja na severu Libana i u blizini Bejruta. Najmanje 60 ljudi ranjeno je u napadu dronom u severnom Izraelu, a Hezbolah tvrdi da je pogodio logističku bazu izraelske vojske. Mirovne snage UN-a (Unifil) ističu da su izraelski tenkovi probili kapiju njihove baze na jugu Libana, u neposrednoj blizini Plave linije. Sa druge strane, premijer Izraela Benjamin Netanjahu traži momentalno povlačenje UN mirovnjaka sa juga Libana.

УН: Изралески тенкови пробили капију базе; напад дроном у северном Израелу – рањено више од 60 особа УН: Изралески тенкови пробили капију базе; напад дроном у северном Израелу – рањено више од 60 особа

Broj ubijenih u izraelskim napadima na izbeglički kamp Džabalija na severu Gaze, porastao je na 30, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu u Gazi.

Najmanje 42.175 Palestinaca je stradalo, a 98.336 ih je povređeno u izraelskoj ofanzivi od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Palestinci su pozvali Sjedinjene Američke Države da prestanu da podržavaju Izrael i primoraju izraelsku vladu da "prekine agresiju" i povinuje se međunarodnim rezolucijama.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je da Evropska unija izražava ozbiljnu zabrinutost zbog predloga zakona o radu Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) koji se trenutno razmatra u izraelskom parlamentu.

Kako se navodi u saopštenju EU, usvajanje ovog zakona stavilo bi van snage sporazum između Izraela i UNRVA iz 1967, zaustavilo bi sve operacije Agencije u Izraelu i Istočnom Jerusalimu i uništilo bi njene aktivnosti koje spasavaju živote u Gazi.

Iran je zabranio pejdžere i voki-tokije na svim letovima, prenosi AFP, pozivajući se na lokalne medije, nedeljama nakon serija smrtonosnih eksplozija pejdžera u Libanu, za koje se okrivljuje Izrael.

Nikaragva prekida diplomatske odnose sa Izraelom, saopštile su vlasti te centralnoameričke zemlje, nazvavši izraelsku vladu "fašističkom" i "genocidnom".

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи