Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Izraelska vojska spasila taoca iz tunela u Gazi; od početka sukoba ubijeno 40.476 Palestinaca

Sukob Izraela i Hamasa – 326. dan. Izraelske oružane snage (IDF) oslobodile su izraelskog taoca iz tunela u južnom delu Pojasa Gaze, objavila je vojska. Veruje se da se sada 104 od 251 taoca koje je 7. oktobra oteo Hamas i dalje nalaze u Gazi, uključujući tela 34 talaca za koje su IDF potvrdile da su mrtvi. Najmanje 40.476 Palestinaca je ubijeno, a 93.647 je ranjeno od početka vojne ofanzive na Gazu.

Израелска војска спасила таоца из тунела у Гази; од почетка сукоба убијено 40.476 Палестинаца Израелска војска спасила таоца из тунела у Гази; од почетка сукоба убијено 40.476 Палестинаца

Najmanje 40.435 Palestinaca je ubijeno, a 93.534 su povređena u izraelskim napadima od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas.

Ujedinjene nacije, istovremeno, upozoravaju da su njihove humanitarne operacije obustavljene nakon nove izraelske naredbe za evakuaciju stanovništva iz Deir el Balaha u centralnom delu palestinske enklave.

Palestinci, takođe, napuštaju bolnicu El Aksa u tom gradu, iz straha od borbi i napada.

Šef oružanih snaga Irana Mohamed Bageri je, u međuvremenu, izjavio da je iranski odgovor Izraelu na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanija u Teheranu "neizbežan".

Sa druge strane, načelnik štaba IDF-a, general-potpukovnik Herci Halevi poručio je da "posao" sa Hezbolahom još nije završen, kao i da su izraelske snage odlučne da nanose štetu toj libanskoj grupi.

Pentagon je, međutim, saopštio da opasnost od napada Irana na Izrael još nije prošla, kao i da SAD nastavljaju da procenjuju situaciju.

Za to vreme, veliki broj međunarodnih avio-kompanija suspendovao je letove ka regionu Bliskog istoka zbog zabrinutosti da bi sukob mogao da se proširi.

субота, 14. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи