Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Hezbolah: Radili smo na tome da odgovor ne izazove rat punih razmera; Izrael očekuje napade Jemena i Irana

Sukob Izraela i Hamasa – 324. dan. Zvaničnik Hezbolaha rekao je da je napad na Izrael u znak odmazde za prošlomesečno ubistvo visokog komandanta Fuada Šukre bio odložen političkim razlozima, među kojima su uglavnom tekući pregovori o sporazum o prekidu vatre i oslobađanju talaca za pojas Gaze. Ispaljeno je više od 320 raketa i veliki broj dronova na ciljeve u severnom Izraelu. Izraelske snage pokrenule su kontra-napad, u kom je učestvovalo oko 100 izraelskih borbenih aviona. U Izraelu je uvedeno vanredno stanje. Premijer Benjamin Netanjahu upozorava - ko povredi nas, povredićemo i mi njega.

Хезболах: Радили смо на томе да одговор не изазове рат пуних размера; Израел очекује нападе Јемена и Ирана Хезболах: Радили смо на томе да одговор не изазове рат пуних размера; Израел очекује нападе Јемена и Ирана

U Kairu se nastavljaju pregovori o prekidu vatre i puštanja talaca iz Pojasa Gaze, uz posredovanje SAD, Katara i Egipta. Tačka sporenja je i dalje takozvani Filadelfijski koridor, odnosno granica Gaze i Egipta.

Hamas je potvrdio da je poslao delegaciju, na čelu sa zamenikom vođe te palestinske grupe Kalil el Haja, ali je naveo da neće direktno učestvovati u razgovorima.

Na frontu, međutim, i dalje se vode žestoke borbe u Kan Junisu, dok rakete iz Libana lete ka Golanskoj visoravni.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je za 24 sata stradalo 69 Palestinaca, dok je broj ubijenih od početka sukoba porastao na 40.334.

Sa druge strane, izraelske odbrambene snage navode da je ukupan broj poginulih vojnika porastao na 340.

петак, 13. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи