Otkazani letovi i suspendovan železnički saobraćaj u Japanu - stiže tajfun

Očekuje se da će tajfun Ampil sutra, u petak, pogoditi Japan, pa se danas otkazuju letovi i suspenduje železnički saobraćaj.

Отказани летови и суспендован железнички саобраћај у Јапану - стиже тајфун Отказани летови и суспендован железнички саобраћај у Јапану - стиже тајфун

Tajfun Ampil jača na Pacifiku i beleži brzinu vetra od 140 kilometara na sat, pokazuju najnoviji podaci Zajedničkog centra za upozorenje na tajfune (JTWC), prenosi Si-En-En (CNN).

Japanska železnica i aerodromi otkazuju polaske i letove dok se zemlji približava tajfun Ampil koji će, kako se očekuje, pogoditi Japan u petak. Pretpostavlja se da će dodatno ojačati u narednih 36 sati, a kada bude stigao do Japana mogao bi da dobije snagu ekvivalentnu uraganu treće kategorije.

Dve velike avio-kompanije, Džepen Erlajnz i Ol Nipon Ervejz, otkazale su ukupno oko 500 letova na aerodromima Haneda i Narita, javio je japanski javni servis NHK.

Šest linija na mreži brzih vozova takođe suspenduju saobraćaj između određenih destinacija i upozoravaju na velike poremećaje, uključujući liniju Tokaido koja povezuje Tokio i Osaku.

Očekuje se da centar tajfuna neće snažno pogoditi Japan i da će samo okrznuti obalu, ali ako se njegov pravac promeni mogao bi doneti mnogo veće posledice, upozorili su meteorolozi.

Očekuje se da će do subote ujutru tajfun oslabiti.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи