Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Tramp sa Netanjahuom na Floridi; Palestinski Islamski džihad preuzeo odgovornost za napad u Aškelonu

Sukob Izraela i Hamasa – 294. dan. Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp sastao se sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom na Floridi. Palestinski Islamski džihad preuzeo je odgovornost za nedavno raketiranje u Aškelonu. Sirene su se prvi put za mesec dana oglasile u južnom primorskom gradu.

Трамп са Нетанјахуом на Флориди; Палестински Исламски џихад преузео одговорност за напад у Ашкелону Трамп са Нетанјахуом на Флориди; Палестински Исламски џихад преузео одговорност за напад у Ашкелону

Najmanje 39.175 Palestinaca je stradalo, a 90.403 su povređena u izraelskoj ofanzivi od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, koje vodi Hamas.

Vođa Huta Abdul Malik el Huti, istovremeno, saopštio je da ta jemenska grupa nastavlja sa napadima na Izrael, kao deo podrške Palestincima u Gazi.

Izraelske snage saopštile su da napreduju u Kan Junisu, gradu na jugu Gaze, dok tenkovi deluju u Rafi.

Izrael je upozorio Francusku da "teroristi koje podržava Iran" planiraju napad na Izraelce tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Daleko od fronta, izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastao se predsednikom SAD Džozefom Bajdenom u Beloj kući.

Stejt department saopštio je da je Bajden Netanjahuu preneo poruku SAD da je vreme za zaključivanje sporazuma o prekidu vatre, kao i oslobađanje talaca iz palestinske enklave.

Posle sastanka sa Bajdenom i Harisovom u Vašingtonu, za danas je najavljen razgovor Netanjahua sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Uoči sastanka, Tramp je pozvao Izrael da okonča rat i vrati zarobljene Izraelce iz Pojasa Gaze.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи