Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Netanjahu sa Bajdenom u Beloj kući; IDF: Tela pet talaca bila sakrivena u tunelu u Kan Junisu

Sukob Izraela i Hamasa – 293. dan. Izraelski ministar Benjamin Netanjahu razgovara sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom u Beloj kući. Izraelska vojska saopštava da su izvučena tela pet talaca bila sakrivena u tunelu "u srcu" Kan Junisa. Izrael je upozorio Francusku da "teroristi koje podržava Iran" planiraju napad na Izraelce tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Нетанjаху са Бајденом у Белој кући; ИДФ: Тела пет талаца била сакривена у тунелу у Кан Јунису Нетанjаху са Бајденом у Белој кући; ИДФ: Тела пет талаца била сакривена у тунелу у Кан Јунису

Najmanje 39.145 Palestinaca je ubijeno, a njih 90.257 je povređeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa.

Palestinska strana, takođe, tvrdi da su izraelske snage ubile ukupno 121 osobu na istoku Kan Junisa, dok su iz UN poručili da je samo u jednom danu raseljeno 150.000 Palestinaca iz tog grada.

Sa druge strane, izraelske snage su povratile tela troje izraelskih državljana ubijenih u napadu Hamasa 7. oktobra u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, u međuvremenu, u govoru pred Kongresom u Vašingtonu istakao je da će njegova zemlja pobediti u ratu protiv Hamasa, kao i da je potrebno da Amerika stoji uz Izrael da bi "sile civilizacije" trijumfovale.

Dok se izraelskim premijer obraćao u Kongresu, ispred Kapitol hila su se okupile hiljade demonstranata, koje su isticale palestinsku zastavu, dok je deo demokrata bojkotovao njegovo obraćanje.

Netanjahu je, istovremeno, u govoru istakao da antiizraelske proteste zapravo finansira Iran, kao i da demonstranti "treba da se stide jer su odlučili da stanu uz zlo".

Za to vreme, pregovori o prekidu vatre u palestinskoj enklavi, uz posredovanje SAD, Katara i Egipta, odloženi su za narednu nedelju.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару