Читај ми!

Iz časa u čas

Pronađena još tri tela talaca u Gazi; Netanjahu pred Kongresom: Pobedićemo

Sukob Izraela i Hamasa – 292. dan.Izraelske snage su povratile tela troje izraelskih državljana ubijenih u napadu Hamasa 7. oktobra u Pojasu Gaze Izraelski premijer Benjamin Netanjahu govorio je u Kongresu SAD. Došao sam da vas uverim u jednu stvar – pobedićemo, poručuje Netanjahu.

Пронађена још три тела талаца у Гази; Нетанјаху пред Конгресом: Победићемо Пронађена још три тела талаца у Гази; Нетанјаху пред Конгресом: Победићемо

Palestinski stanovnici na jugu Pojasa Gaze napustili su svoje domove, dok su izraelski tenkovi napredovali duboko u navedeno područje nakon što je Izrael naredio stanovništvu da se evakuiše.

Sedam Palestinaca, uključujući dva komandanta Hamasa, ubijeno je tokom izraelskih napada na okupiranoj Zapadnoj obali.

Hezbolah je lansirao nekoliko dronova na sever Izraela. IDF je nekoliko oborio, ali su neki dronovi pogodili područje planine Meron.

Huti, koji uživaju podršku Irana, zapretili su udarima na izraelske luke i naftna polja, kao i novim prekidima pomorskog saobraćaja. Vojni lideri Huta su dodali na svoju listu meta nove ciljeve, kao odgovor na izraelske uzvratne udare na jemensku luku Hodeida, koju Huti kontrolišu nakon napada dronom na Tel Aviv.

Rođaci američko-izraelskih talaca govorili su pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma. Otac jednog od zarobljenika neveo je da "svaki pravi prijatelj Izraela mora da izvrši pritisak na premijera da završi dogovor sada".

Premijer Benjamin Netanjahu sastaće se u četvrtak u Beloj kući sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Nakon što je objavio da će njegov sastanak sa premijerom Benjaminom Netanjahuom biti u sredu, a zatim u četvrtak, predsednički kandidat Donald Tramp objavio je da će, na zahtev Netanjahua, sastanak biti održan u petak.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару