Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Netanjahu: Intenzivne borbe se završavaju, ali rat protiv Hamasa se nastavlja; IDF pokrenuo istragu o vezivanju Palestinca za haubu vojnog džipa

Sukob Izraela i Hamasa – 261. dan. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da se faza intenzivnih borbi protiv Hamasa završava, ali da se rat nastavlja. IDF je pokrenuo istragu nakon što je objavljen snimak da su njegovi pripadnici vezali ranjenog Palestinca na krov vozila. Američke snage uništile su tri broda Huta, bez posade, saopštila je Centralna komanda SAD. Broj stradalih Palestinaca od početka sukoba porastao je na 37.551.

Нетанјаху: Интензивне борбе се завршавају, али рат против Хамаса се наставља; ИДФ покренуо истрагу о везивању Палестинца за хаубу војног џипа Нетанјаху: Интензивне борбе се завршавају, али рат против Хамаса се наставља; ИДФ покренуо истрагу о везивању Палестинца за хаубу војног џипа

Više od 60 Palestinaca stradala su tokom jučerašnjih napada izraelske vojske na Gazu, saopštili su palestinski zvaničnici, dok su izraelske snage kratko odgovorile da je u toku "razmatranje incidenta".

Hamas je, naime, naveo da su najmanje 42 Palestinca ubijena u napadima na grad Gazu, a Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) prijavio je stradanje 22 osobe tokom granatiranja njihove prostorije u palestinskoj enklavi.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj osudio je napad u kojem je oštećena kancelarija MKCK, istakavši da je u tom slučaju potrebno da se pokrene nezavisna istraga, kao i da je obaveza svih strana zaštita civila.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa, u međuvremenu, saopštilo je da je najmanje 37.551 Palestinac ubijen, a 85.911 je ranjeno od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima.

Kubanska vlada je odlučila da se priključi sporu koji je pokrenula Južna Afrika protiv Izraela za navodi genocid u Gazi pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Za to vreme, ruski mediji javljaju da će zamenik šefa političkog krila palestinskog Hamasa Musa Abu Marzuk doputovati u ponedeljak, 24. juna na razgovore u Moskvu.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи