Читај ми!

Petodnevna žalost u Iranu, funkciju šefa države preuzima Mohamed Mohber

Iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan poginuli su kada se njihov helikopter srušio dok je prelazio iznad planinskog terena u jakoj magli, potvrdio je potpredsednik Irana. Stradali su i svi iz pratnje predsednika, sedmoro zvaničnika i članova posade. U zemlji je proglašena petodnevna nacionalna žalost.

Петодневна жалост у Ирану, функцију шефа државе преузима Мохамед Мохбер Петодневна жалост у Ирану, функцију шефа државе преузима Мохамед Мохбер

Novinska agencija Mer javila je da su iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan poginuli. To je i za Rojters jutros potvrdio neimenovani iranski zvaničnik.

Prethodno je iranski zvaničnik rekao za britansku agenciju da su spasilački timovi stigli do mesta nesreće u kojoj je helikopter potpuno izgoreo. 

"Nema znakova života iz helikoptera" gde se nalazio predsednik Ebrahim Raisi, javila je državna televizija.

Helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem nestao je juče pošto je imao, kako su vlasti saopštile, "teško sletanje" zbog lošeg vremena.

U potragu, otežanu zbog susnežice, magle i nepristupačnog terena, bila je uključena iranska vojska, a uključile su se i druge države.

Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan boravio je u Beogradu pre dve godine i tada je dao intervju za RTS.

недеља, 01. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару