Читај ми!

Tviter, tužba za neplaćenu kiriju i rasprodaja kancelarijskih "relikvija"

Kompanija Kolumbija, komercijalni stanodavac u San Francisku, tužila je Tviter zbog kršenja ugovora o izdavanju, nakon što kompanija u vlasništvu Ilona Maska navodno nije platila kiriju za jednu od kancelarija u Kaliforniji.

Tužba se odnosi na kancelarijski prostor Tvitera u ulici Kalifornija, a ne na njegovo glavno sedište u ulici Market. Ali tužba dolazi nakon što su mediji prošlog meseca objavili da je novi vlasnik Tvitera Ilon Mask prestao da plaća zakup kancelarijskog prostora internet giganta širom sveta.

Prema kopiji tužbe podnete prošle nedelje sudu u San Francisku, Tviter nije platio kiriju od 136.260 dolara za kancelariju u ulici Kalifornija. Stanodavac je, međutim, upozorio Tviter i dao mu još pet radnih dana da izmiri dugovanje. Taj rok je istekao.

Tviter nije odgovorio na zahtev za komentar, a sama kompanija više nema odeljenje za odnose sa medijima, prenosi Gardijan.

Danijel Bornstajn, advokatica za nekretnine u San Francisku koji zastupa vlasnike u sporovima između zakupaca i stanodavaca, rekao je da bi tužba mogla biti među prvima od mnogih od koje će se odustati ako se Mask uzdrži od plaćanja nekih finansijskih obaveza Tvitera.

Zbog Maskovog statusa jednog od najbogatijih ljudi na svetu, rekao je Bornstajn, vlasnici kancelarijskog prostora, međutim, neće ga previše pritiskati. Maskovi "duboki džepovi" čine Tviter unosnim iznajmljivačem, barem kada plaća, ili kada je primoran da plati.

Ali stanodavci koji preteruju sa pritiskom rizikuju da nateraju Maska da u potpunosti napusti iznajmljene prostore, što bi moglo da dovede do praznih i neiznajmljenih nekretnina, što je još gori ishod za njih nego što će morati da jure plaćanja na sudu.

U žalbi, kompanija Kolumbija je mogla da zatraži od suda da izbaci Tviter, dodao je Bornstajn, ali je odlučila da to ne učini, sugerišući da i dalje ceni Tviter kao zakupca.

Osim što ne plaća stanarinu, Tviter prodaje na aukciji skupi kancelarijski nameštaj, kuhinjsku opremu i druge "relikvije iz prošlosti", kada je kompanija imala više od 7.500 stalno zaposlenih radnika širom sveta, besplatan ručak i druge povlastice koje su bile uobičajene.

Procenjuje se da je oko tri četvrtine Tviterove baze zaposlenih napustilo kompaniju, bilo zato što su otpušteni ili su dali otkaz.

Među predmetima koje Tviter prodaje na aukciji su pećnica za picu, kuhinjski podni mikser od 40 litara i vrhunski dizajnerski nameštaj kao što su Emes i Knol Dajmond stolice.

Čak i statua ptice i neonski svetlosni displej Tvitera su na rasprodaji koja podseća na propast dotkoma ranih 2000-ih, kada su propali tehnološki startapovi prodavali sopstveni kancelarijski materijal, podseća Gardijan.

понедељак, 08. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару