Jezero u Čekovićima za uživanje i rashlađivanje

Boravak u prirodi i kupanje u reci ovih dana donose spas od vrućina. Mnogi će predah potražiti i u Koštunićima, gde je, u okviru turističkog kompleksa, pregrađena reka Čemernica i napravljeno jezero.

Selo na padinama Suvobora odavno je poznata turistička destinacija. Koštunići su prvo etno eko selo u Srbiji. U čarima planinske rečice i 30 metara širokog jezera napravljenog u podnožju naselja sa vajatima, uživaju sve generacije.

“Lepo je zato što si u prirodi, pirka vetar vetrić u Beogradu možeš samo da budeš u kući i da se dosađuješ”, kaže jedna devojčica, a druga dodaje:“Možemo da se kupamo tokom cele leta i zato što ovde možemo da dolazimo svaki dan kad god dođemo u selo.''

“Ovde je raj na zemlji i samo treba da ljudi čuju i da dolaze ovde jer ovo samo što kaže bogom dano. - Vi ste svaki dan ovde na plivanju? - Da da maltene celog leta smo tu'', kaže Nadežda Tanasković iz Pranjana.

U ranim jutarnjim satima i posle najtoplijeg dela dana više je posetilaca. Uz jezero su i sportski tereni za odbojku i fudbal, ali svakako kupanju u toploj vodi teško je odoleti.

''Voda je čista, tekuća je voda posle Rzava najčistija reka Čemernica skromna cena simbolično ulaznice 200 dinara, sad su enormne vrućine tako da ima ih dosta, ali vikendom i praznicima najviše'', navodi Dragan Rašić iz TRC ''Momčilo Čeković'' Koštunići.

Turističko rekreativni centar u Koštunićima poseban je i po drvenim kućicama u etno stilu prepoznatljiv. Uz odmor u vajatima, čardacima i naselju kaca, kompletnom doživljaju boravka na selu doprinose i domaća hrana, čista reka i nezaboravan odmor.

''Ono što se najviše sviđa turistima ovde jeste što imaju mir i tišinu zasebne bungalove imaju ovde kupalište na reci i mogu da uživaju u prirodi i toploj vodi'', kaže Danijela Damljanović Lazović iz TRC ''Momčilo Čeković'' Koštunići.

Koštunići, selo sa pet muzeja atraktivni su u svako godišnje doba. Ipak, na obalama Čemernice, na jezeru najlepše je osveženje u vrelim letnjim danima.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи