Читај ми!

Budući teniski šampioni treniraju u Prnjavoru kod Šapca

Selo Prnjavor kod Šapca, jedini u Srbiji ima travnati teniski teren koji su ljudi dobre volje izdradili u znak zahvalnosti Novaku Đokoviću, čija je fondacija 2019. godine u Prnjavoru izgradila vrtić za decu. Zahvaljujući dobrim uslovima za trening, deca iz Mačve postižu izvanredne rzulatate na teniskim turnirima, a uskoro organizuju i srpski Vimbldon.

Velika je motivacija i još veća riznica pehara i medalja mališana teniskog kluba “Mladost” u Mačvanskom Prnjavoru, čiji teren u znak zahvalnosti nosi ime Novaka Đokovića. Za 5 godina, koliko klub postoji, ovde vredno trenira više od pedesetoro dece uzrasta od 4 do 14 godina, ne samo iz Prnjavora, već i iz 11 okolnih sela, Loznice i Šapca. Ovde uveliko treniraju šampioni, Teodora i Stefan imaju najviše trofeja.

“Imam baš dosta turnira u narednom periodu me čekaju dva turnira, to su trofej Beograda i Balkansko prvenstvo na Zlatiboru. Moji snovi su da budem prvi”, kaže Stefan Pavlović, iz Ribara.

“Imam dosta medalja i trofeja, trudim se i treniram tenis već četiri godine i ovde sam jer mi se sviđa što jedini imamo travnati teren u Srbiji. - Koliko su ti uspesi Novaka Đokovića motivacija? - Meni se jako sviđa njegova igra, pre svega, kakav je on čovek i njegova disciplina“, kaže Teodora Vujinović iz Petkovice.

Zahvaljujući dobrim uslovima za rad, na terenu u Prnjavoru se svake godine za Vimbldon priprema naša juniorska reprezentacija.

“Mi smo mesto do 2500 stanovnika i velika je stvar da vam dođe neko iz velikih gradova da trenira tenis. Ovo je jedna od najvećih škola tenisa u Zapadnoj Srbiji. Akcent smo najviše stavili na školicu tenisa da se deca bave sportom, što je najbitnije. Samim tim u današnje vreme oni su šampioni jer se bave sportom i moram da pomenem da pored toga mnogo radimo na edukaciju dece, obilazimo manastire, crkve, imamo razna predavanja, izlete, slavimo rodjendane u klubu”, smatra Dejan Vasić, trener i predsednik TK "Mladost" Prnjavor.

Novak je male tenesire iz Mačve ugostio više puta u svom teniskom centru u Beogradu i tako im ostvario snove. Oduševljen je njihovim rezultatima, i često su u kontaktu.

“Novak, moram da se zahvalim, pomaže tako što nam šalje teniske loptice, i eto, očekujemo ga da bude naš gost na travnati terean, ovo je teren u njegovu čast i očekujemo ga u narednom peridu da dođe i radi trening na našem terenu”, kaže Dejan Vasić.

Do dolaska Novaka, entuzijasti iz Prnjavora za početak avgusta pripremaju prvi srpski Vibldon, jedini turnir za decu na travnatom terenu u Evropi.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару