Читај ми!

Leskovac: Bilbord za učiteljice

Roditelji i đaci četvrtog razreda Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Leskovcu na neobičan način izrazili su zahvalnost učiteljicama i nastavnici engleskog jezika za izuzetnu saradnju, posvećenost i predan rad. Bilbord u centru grada nikoga nije ostavio ravnodušnim.

"Naše učiteljice su nas naučile mnogo toga za ove 4 godine, a pre svega, su nas naučile da izrastemo u dobre i uspešne ljude", kaže Aleksa Ilić, učenik 4. razreda OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu.

Uz znanje i životne lekcije učiteljice Suzana, Vesna, Miroslava, veroučiteljica Mirjana i Anita, nastavnica engleskog jezika nesebično su đacima pružale ljubav, toplinu, hrabrile ih i pomagale u svemu. Na rastanku osećanja pomešana. Nisu krile emocije ni kada su videle bilbord u centru Leskovca.

"Zajedno smo bili, tako da nam je bilo prelepo, tako da još uvek drži taj blagi šok, ta radost i sreća koju osećam i dalje", kaže Suzana Marković, učiteljica OŠ "Vasa Pelagić", a njena koleginica učiteljica Miroslava Radović,učiteljica O.Š "Vasa Pelagić" Leskovac dodaje: "Hvala roditeljima koji su pokazali zajedništvo. Znate, kada se iz jedne generacije na bilbordu nađu svi akteri cele generacije, onda je to pravi uspeh."

"Za mene lično to znači da treba da se stalno sagledavam, preispitujem, gledam njihovim očima. To je jedan veliki zadatak", navodi Anita Cekić, nastavnica engleskog jezika.

A nije bilo nimalo lako generaciji koju je na početku školovanja korona podelila u grupe. Zbližili su se u drugom razredu. Svesni izazova sa kojima su se učiteljice susretale i koliki su trud ulagale od roditelja zahvalnost i gest za pamćenje.

"Na ovaj način želimo učiteljicama da odamo zahvalnost za sve podeljene suze, radost, sreću, tugu, bavile su se našom decom, kaže jedna mama Marija Krstić Radojković.

"Naša deca u učiteljici prvenstveno imaju prijatelja pa tek onda učiteljicu. Imaju svu slobodu da sa njom podele i brige i probleme", smatra mama Sandra Tasić.

Kada je iskrena i jaka spona između roditelja, dece i učitelja rezultati su neizostavni. Potvrđuju takmičarske nagrade, ali i bilbord.

"Svaki vid motivacije nam je značajan i izuzetno dragocen da još bolje i još kvalitetnije radimo”, navodi Aleksandar Cincar Janković, direktor OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu.

Kada su temelji čvrsto postavljeni, nadgradnja ide lako. Nije važno kojim će se profesijama ovi mališani baviti, izvesno je da će biti dobri ljudi.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару