Bogatić, superligaška varoš

Prvi put u sportskoj istoriji, jedan klub iz Bogatić takmičiće se u Super ligi. Najveći uspeh do sada u ovoj varošici, ostvarila je ekipa Omladinskog rukometnog kluba "Mačva", koja će od jeseni igrati u Super B ligi.

Bogatić je superligaška varoš, začulo se prvi put sa tribina posle finalne utakmice  u sali  Šabačke gimnazije, u kojoj su rukometaši "Mačve" pobedili klub "Rekreativo" iz Beograda  rezultatom 27:19. Uigran tim, snaga i volja, doveli su ih kažu, do Superlige.

"Drugu polusezonu odigrali smo fantastično, zahvaljujem se stvarno svojoj ekipi, maskimalno smo odigrali bez ijednog poraza, tako da smo oduševljeni svi, puni smo sad emocija", kaže Pavle Antonijević, ORK "Mačva".

Od Srpske, preko Druge i Prve, do Super B lige. Borba na terenu, i mudrost liscice koja simbolizuje klub, ključ su uspeha.

"Utisci su fenomenalni, još mi bujaju emocije, jako bitan dan za opštinu Bogatić, za igrače, za mene kao trenera. Mogu samo da grantujem da za "Mačvu" iz Bogatića ovo nije kraj, idemo još dalje, još jače, još ambicioznije", kaže Mitar Pavlović, trener  ORK "Mačva".

Posle pauze duže od decenije, Omladinski rukometni klub iz Bogatića pre pet godina ponovo je počeo sa takmičenjima. Od tada, Mačvani su napredovali za četiri ranga.

"Ima jedno sedam momaka koji su od prvog dana sa nama, od kada smo napravili klub, ali hvala im svima, da nisu tako divni, verovatno ne bi za pet godina četiri ranga preskočili. Neopisiva je sreća u nama svima, em smo gosti četiri godine, em idemo tri ranga jedan za drugim, to je samo kvalitet i prava borba pokazala", kaže Miroljub Stanić, predsednik kluba ORK "Mačva".

Ekipa koja je postigla najveći uspeh u opštini, poručuje da njihovo vreme tek dolazi. Najavljuju nove uspehe, i nadaju se da će od naredne sezone, mečeve igrati u novoj sportskoj hali u Bogatiću.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару