Knežević: Abazovićeva vlada da ne hapsi Srbe i Crnogorce raseljene sa KiM

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević pozvao je tehničku vladu Dritana Abazovića da ne učestvuje u hapšenju Srba i Crnogoraca raseljenih sa Kosova i Metohije, jer će to, kako je naveo, dodatno destabilizovati loše političke prilike u Crnoj Gori.

Milan Knežević je podsetio da je u proteklih sedam dana, na osnovu zahteva Prištine, došlo do hapšenja dvojice Srba raseljenih u Crnoj Gori zbog navodnih ratnih zločina, posle dve i po decenije.

"Ovakav teror nad srpskim narodom koji se pokušava proširiti i na Crnu Goru sigurno da nećemo tolerisati, posebno što je naša država postala utočište za najokorelije kriminalce širom sveta koji svoju slobodu plaćaju korumpirajući nadležne institucije", rekao je Knežević, preneo je portal podgoričkog Dana.

Knežević je pozvao sve raseljene Srbe i Crnogorce koji se nalaze u Crnoj Gori da se jave kako bi im bila pružena svaka vrsta pomoći i zaštite.

Crnogorska policija saopštila je 25. septembra da je uhapsila državljanina Srbije M. V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Saopšteno je da je reč o državljaninu Srbije koji je uhapšen po poternici Interpola i Unmika, koja je za njim raspisana radi prisustva suđenju.

Uhapšeni M. V. je osumnjičen da je 1999. godine u Peći, na Kosovu, počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, precizirano je u policijskom saopštenju.

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju je srpskom državljaninu odredio ekstradicioni pritvor.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара