Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski Trampu: Ili ćemo ući u NATO, ili ćemo imati nuklearno oružje; Orban: Naježim se od "plana pobede"

Rat u Ukrajini – 967. dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je liderima EU u Briselu svoj "plan pobede" i poručio da, ukoliko se bude sledio, rat u Ukrajini može da bude okončan sledeće godine. Mađarski premijer Viktor Orban istakao je da se od "plana pobede" Zelenskog "naježi".

Зеленски Трампу: Или ћемо ући у НАТО, или ћемо имати нуклеарно оружје; Орбан: Најежим се од "плана победе" Зеленски Трампу: Или ћемо ући у НАТО, или ћемо имати нуклеарно оружје; Орбан: Најежим се од "плана победе"

Ukrajinski zvaničnici naveli su da su ruske snage izvele seriju napada bespilotnim letelicama i raketama na Kijev i druge ukrajinske gradove.

Vazduhoplovne snage Ukrajine saopštile su da su ruske snage lansirale 136 dronova i tri projektila, ističući da je uništena 51 bespilotna letelica u 14 regiona.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su moskovske trupe zauzele još dva naselja u Donjeckoj u Luganskoj oblasti.

U obraćanju poslanicima Vrhovne rade, Volodimir Zelenski rekao je da bi rat mogao da se okonča najkasnije sledeće godine, ako se sada sprovede njegov “plan pobede" koji je predstavio u pet tačaka.

Naveo je da se prve četiri tačke odnose na ratno vreme, a poslednja na vreme nakon završetka rata da bi se "sprečila druga invazija".

Reagujući na izlaganje ukrajinskog predsednika, Kremlj je saopštio da Kijev treba da se "otrezni i shvati beskorisnost politike koju vodi.”

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute rekao je da je “plan pobede“ dobar signal, ali da "nije u stanju da ga podrži u celini".

Kako je dodao, ima mnogo stvari koje treba razjasniti.

Ruski vojni oficir, koji se nedavno vratio iz borbe u Ukrajini, ubijen je iz zasede u Moskovskoj oblasti, kada je u okolini Moskve izrešetan automobil kojim je upravljao.

Ruski mediji objavili su da je reč o Nikiti Klenkovu, koji je nezavanično indentifikovan kao visoki oficir u vojnoj obaveštajnoj službi (GRU).

четвртак, 17. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи