Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Novi šef NATO-a sa Zelenskim u Kijevu, čule se sirene; Rusija potvrdila da je preuzela Ugledar

Rat u Ukrajini – 953. dan. Najmanje tri osobe su stradale, a četiri ih je povređeno u ruskom napadu na Černigov, saopštava ukrajinska policija. Novi šef NATO-a Mark Rute sastao se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, dok su se istovremeno čule sirene za vazdušnu opasnost u Kijevu. Sa druge strane, Rusija potvrđuje da je preuzela kontrolu nad gradom Ugledar na istoku Ukrajine.

Нови шеф НАТО-а са Зеленским у Кијеву, чуле се сирене; Русија потврдила да је преузела Угледар Нови шеф НАТО-а са Зеленским у Кијеву, чуле се сирене; Русија потврдила да је преузела Угледар

U protekla 24 časa najžešće borbe vodile su se na pokrovskom i kurahovskom pravcu, navodi se u izveštaju sa fronta Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Eksplozije od vazdušnih i artiljerijskih udara odjekivale su u Izmailu, u oblasti Odese, Harkova, Kijevskoj kao i Sumskoj oblasti.

U napadu ruskog drona na minibus u predgrađu Hersona poginula je jedna žena, rekao je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandr Prokudin.

S druge strane, vlasti dela Hersonske oblasti koja je pod kontrolom Moskve saopštile su dve osobe poginule a tri ranjene u ukrajinskom artiljerijskom napadu.

U granatiranju Belgorodske oblasti, lokalne vlasti su navele da je ubijena jedna osoba, a da su četiri povređene.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su moskovske snage zauzele naselje Verhnokamjanske u istočnoj Ukrajini.

Zbog stava Vašingtona o proširenju NATO-a, Rusija je odbacila mogućnost nuklearnih pregovora sa SAD, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom ranije objave iz Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija neće razgovarati o potpisivanju novog sporazuma sa SAD koji bi zamenio sporazum o ograničavanju strateškog nuklearnog naoružanja obe strane, koji ističe 2026. godine.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи