Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Herson: Žena poginula u ruskom napadu na minibus; Moskva: Presretnute dronove prilagođavamo za sopstvenu upotrebu

Rat u Ukrajini – 952. dan. U predgrađu Hersona je poginula jedna osoba kada je ruski dron pogodio minibus. Ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana je delovala tokom noći iznad Kijeva, a širom zemlje su zabeležene eksplozije. Generalštab Ukrajine nije u dnevnom izveštaju pominjao grad Ugledar koji su, prema podacima, u potpunosti zauzele moskovske trupe. Ruska vojska saopštila je da presreće ukrajinske dronove i prilagođava ih za sopstvenu upotrebu.

Херсон: Жена погинула у руском нападу на минибус; Москва: Пресретнуте дронове прилагођавамо за сопствену употребу Херсон: Жена погинула у руском нападу на минибус; Москва: Пресретнуте дронове прилагођавамо за сопствену употребу

Načelnik dela Donjeckog regiona koji je pod kontrolom Kijeva Vadim Filaškin kaže da su ruske trupe stigle do centra Ugledara, gradića na strateškom uzvišenju u istočnoj Ukrajini.

Ugledar ima strateški značaj zbog svoje visine i lokacije u blizini spoja dva glavna fronta, u istočnoj i južnoj Ukrajini.

Filaškin je naveo da je oko 350.000 ljudi i dalje ostalo u delovima Donjecke oblasti pod kontrolom ukrajinske vlade.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su moskovske trupe preuzele kontrolu nad još jednim mestom u Donjecku, Krutim Jarom, kao i Višenjevu u regionu Harkova.

Trideset dve osobe su povređene, a jedna osoba je poginula, saopšteno je posle završetka spasilačke operacije u Zaporožju nakon vazdušnog napada ruskih snaga, saopštile su lokalne vlasti.

Ivan Fedorov, načelnik Zaporoške oblasti, objavio je na Telegramu da je u ruskom napadu navođenim bombama oštećeno i uništeno 69 stambenih zgrada i kuća.

Vlasti i Hersonske i Sumske oblasti navele su da je u ruskim udarima poginulo šest, odnosno jedna osoba.

Kremlj je saopštio da neće razgovarati o potpisivanju novog nuklearnog sporazuma sa SAD da zameni postojeći, koji ističe 2026. godine.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи