Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski: Iskoristićemo pomoć SAD za pobedu; Kremlj: Nuklearnom doktrinom šaljemo upozorenje Zapadu

Rat u Ukrajini – 946. dan. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će Ukrajina američku pomoć od osam milijardi dolara iskoristiti na najefikasniji način kako bi ostvarili zajednički cilj – pobedu. Sa druge strane, Kremlj je izjavio da ruska obnovljena nuklearna doktrina šalje upozorenje Zapadu u slučaju masovnog napada na Rusiju.

Зеленски: Искористићемо помоћ САД за победу; Кремљ: Нуклeарном доктрином шаљемо упозорење Западу Зеленски: Искористићемо помоћ САД за победу; Кремљ: Нуклeарном доктрином шаљемо упозорење Западу

Ukrajinska vojska saopštila je nove odluke u vezi sa mobilizacijom, tako da će svi građani starosti od 18 do 60 godina moći da se dobrovoljno prijave za učešće u borbama protiv ruskih snaga.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio je da ruski predsednik Vladimir Putin traži načine da "slomi ukrajinski duh" i da planira da napadne nuklearne elektrane u Ukrajini i celu energetsku mrežu.

Sa druge strane, Vladimir Putin je poručio da bi Rusija mogla da razmotri upotrebu nuklearnog oružja kada dobije pouzdane podatke o masovnom lansiranju oružja za vazdušno-kosmičke napade, uključujući rakete i dronove i njihovom prelasku državne granice Ruske Federacije.

Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje, ako to bude predstavljalo pretnju vitalnim interesima države, rekao je Putin.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи