Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Kijev i Moskva razmenili po 103 vojnika iz zarobljeništva; Tramp: Ne treba nam rat s Rusijom

Rat u Ukrajini – 934. dan. Ukrajina i Rusija su razmenile po 103 svoja vojnika iz zarobljeništva. Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp rekao je u Las Vegasu, u Nevadi, da Sjedinjenim Državama nije potreban vojni sukob sa Rusijom.

Кијев и Москва разменили по 103 војника из заробљеништва; Трамп: Не треба нам рат с Русијом Кијев и Москва разменили по 103 војника из заробљеништва; Трамп: Не треба нам рат с Русијом

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su neuspešni kontranapadi Rusije u Kurskoj oblasti, ali da je zato situacija oko Pokrovska izuzetno teška i da tu ruske snage napreduju.

Zapad će se direktno sukobiti s Rusijom, ako Kijevu dozvoli korišćenje zapadnih raketa dugog dometa za napade na rusku teritoriju, upozorava predsednik Rusije Vladimir Putin. Takav potez bi, kaže, promenio prirodu samog sukoba.

Kijev već mesecima traži od zapadnih saveznika odobrenje za korišćenje američkih projektila ATAKAMS i britanskih "storm šedou".

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je novinarima da nema promene stavu Bele kuće kada je reč o tome da se Kijevu odobri korišćenje raketa dugog dometa na teritoriji Rusije.

Rusija je ukinula akreditacije za šest zaposlenih u britanskom diplomatskom predstavništvu u Moskvi, optužujući ih za špijunažu. Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da je britanska ambasada odavno prešla granice određene Bečkim konvencijama. Britanija poručuje da su ruske optužbe protiv njenih diplomata neosnovane.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи