Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Erdogan: Krim mora da se vrati Ukrajini; Zaharova: Regioni u sastavu Rusije nisu tema pregovora

Rat u Ukrajini – 931. dan. Rusija mora da vrati kontrolu nad poluostrvom Krim Ukrajini, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u video poruci četvrtom Samitu lidera Krimske platforme. Regioni koji su u sastavu Rusije nisu predmet pregovora o Ukrajini, istakla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ердоган: Крим мора да се врати Украјини; Захарова: Региони у саставу Русије нису тема преговора Ердоган: Крим мора да се врати Украјини; Захарова: Региони у саставу Русије нису тема преговора

Jedna žena je stradala, a tri osobe su povređene u napadu dronovima ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu. Kijev je napao nekoliko regiona Rusije sa 144 bespilotne letelice.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da napad velikih razmera dronovima u Moskovskoj oblasti pokazuje da je kijevski režim neprijatelj i da Rusija treba da nastavi da se bori protiv njega.

Bela kuća saopštava da Vašington neće prisiljavati Ukrajinu da započne mirovne pregovore i da predsednik Volodimir Zelenski ima pravo da odlučuje o njihovom početku.

Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da je Iran prebacio balističke rakete Ruskoj Federaciji za upotrebu u Ukrajini, pa su nove sankcije Teheranu neizbežne.

Blinken je u intervjuu Skaj njuzu rekao da predsednik Džozef Bajden ne odbacuje mogućnost da se Kijevu dozvole udari duboko unutar Rusije. Najavio je i da će Bajden o tim mogućnostima razgovarati u petak s premijerom Britanije Kirom Starmerom.

Rusija će nastaviti da jača svoju mornaricu, uključujući i stratešku nuklearnu komponentu, poručio je predsednik Vladimir Putin koji je učestvovao u telekonferenciji na početku aktivne faze strateške komandno-štabne vežbe "Okean 2024".

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи