Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Sirski: Ušli smo 35 kilometara u Rusiju; Bela kuća: Moskva prebacuje trupe iz Ukrajine u Kursk

Rat u Ukrajini – 904. dan. Rusija premešta trupe sa položaja na okupiranoj teritoriji Ukrajine u pravcu Kurske oblasti Ruske Federacije, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost za komunikacije Džon Kirbi. Glavnokomandujući oružanih snaga Ukrajine tvrdi da su njihove trupe prodrle 35 kilometara u Rusiju. Belorusija neće koristiti nuklearno oružje sve dok njene državne granice ne budu narušene, izjavio je predsednik Aleksandar Lukašenko.

Сирски: Ушли смо 35 километара у Русију; Бела кућа: Москва пребацује трупе из Украјине у Курск Сирски: Ушли смо 35 километара у Русију; Бела кућа: Москва пребацује трупе из Украјине у Курск

Od 6. avgusta, kada je Ukrajina napala pograničnu rusku oblast Kursk, zaraćene strane saopštavaju oprečne informacije o situaciji u tom regionu.

Komandant specijalnih ruskih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov ističe da je Kursku oblast napalo više od 11.000 ukrajinskih vojnika. Kaže da je plan Kijeva bio da do 11. avgusta zauzme nuklearku u Kursku i Rusiji postavi ultimatum, ali da je on propao.

Alaudinov je ponovio da je veći deo neprijateljskih snaga i opreme uništen i da ruska vojska kontroliše situaciju u Kursku.

Takođe, Ministarstvo odbrane je potvrdilo da su zarobljene dve ukrajinske brigade u toj oblasti.

Međutim, ukrajinska strana govori o napretku svoje operacije. Predsednik Volodimir Zelenski objašnjava da Ukrajina postiže svoj strateški cilj u operaciji u Kurskoj oblasti.

Glavnokomandujući oružanih snaga Oleksandr Sirski navodi da je vojska u gradu Sudža završila "potragu i uništavanje" neprijatelja i da u određenim pravcima napreduje jedan do dva kilometra.

Saopštava i da su zarobili 100 ruskih vojnika.

Predstavnik Službe bezbednosti je rekao da su ukrajinski dronovi izveli najveći udar od početka rata na četiri ruska vojna aerodroma.

Kijev najavljuje i formiranje tampon-zone koja će biti otvorena za MKCK, UN i druge međunarodne organizacije za obavljanje humanitarnih aktivnosti.

Mediji su preneli vest da je Nemačka izdala evropski nalog za hapšenje ukrajinskog instruktora ronjenja koji je navodno bio deo tima koji je odgovoran za eksploziju gasovoda Severni tok.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи