Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Sirski: Kontrolišemo 1. 000 kvadratnih kilometara Rusije; Putin: Isteraćemo neprijatelja

Rat u Ukrajini – 901. dan. Ukrajinske snage moraju biti isterane iz Kurske oblasti, a neprijatelj će dobiti dostojan odgovor, poručio je predsednik Vladimir Putin. Vlasti Kurska su potvrdile da ukrajinske snage kontrolišu 28 naselja kao i da su napredovale 12 kilometara. Međutim, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski saopštio je na sednici Štaba da Kijev kontroliše oko 1.000 kvadratnih kilometara teritorije Rusije.

Сирски: Контролишемо 1. 000 квадратних километара Русије; Путин: Истераћемо непријатеља Сирски: Контролишемо 1. 000 квадратних километара Русије; Путин: Истераћемо непријатеља

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je sinoć da su ruske snage podmetnule požar u nuklearnoj elektrani u Zaporožju, dok su ruski zvaničnici optužili Ukrajince za izazivanje vatre u nuklearki.

Tim povodom, oglasio se Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, koji je naveo da automatske merne stanice našoj zemlji nisu zabeležile povećanje radioaktivnosti.

Ruske snage u protekla 24 sata oborile su 35 ukrajinskih dronova i četiri rakete iznad pet ruskih oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, istovremeno, izjavila je da će Moskva oštro odgovoriti na ukrajinske napade na Rusiju i pozvala međunarodne organizacije da osude terorizam Ukrajinaca.

Britanski javni servis Bi-Bi-Si je, u međuvremenu, preneo da su ukrajinske snage napredovale 30 kilometara unutar Rusije, dok je rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo da je u protekla 24 sata više od 8.000 ljudi napustilo pogranična područja Kurska.

Sa druge strane, ukrajinska vojska navela je da je uništila 53 od 57 dronova koje je Rusija lansirala na Ukrajinu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da su ruske snage verovatno koristile severnokorejsku raketu u napadu na Kijev, istakavši da napadi iz oblasti Kurska na Sumski region zaslužuju "fer" odgovor.

Za to vreme, iz Ministarstva odbrane Belorusije saopšteno je da su se beloruske tenkovske posade premestile na granicu sa Ukrajinom da bi odgovorile na eventualne provokacije.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи