Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski pred britanskom vladom ponovo apelovao na dozvolu da koristi rakete dugog dometa; Gerškoviču 16 godina zatvora

Rat u Ukrajini – 877. dan. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se članovim britanske vlade gde je ponovio poziv zapadnim saveznicima da dozvole napade na ciljeve dublje na teritoriji Rusije. Ruski sud proglasio je u američkog novinara Evana Gerškoviča krivim za špijunažu i osudio ga na 16 godina strogog zatvora.

Зеленски пред британском владом поново апеловао на дозволу да користи ракете дугог домета; Гершковичу 16 година затвора Зеленски пред британском владом поново апеловао на дозволу да користи ракете дугог домета; Гершковичу 16 година затвора

Ruske snage u Donbasu tvrde da su uništile ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima.

Pripadnici ruske gardijske motorizovane brigade u sastavu borbene grupe "Jug", uništili su punkt ukrajinskih operatera bespilotnih letelica tipa na artemovskom sektoru fronta u Donbasu, rekao je zapovednik te jedinice.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su PVO sistemi uništili 35 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Brjanske oblasti i Krima.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su oborile svih 16 bespilotnih letelica "šahed" i dve od tri rakete koje je Rusija ispalila na teritoriju Ukrajine.

Mete su oborene u pet različitih regiona širom zemlje, navele su vazduhoplovne snage u objavi na Telegramu.

Pet civila je poginulo, a tri su povređena u ruskim napadima na Donjecku oblast, navelo je tamošnje tužilaštvo, dodavši da su pritom oštećene privatne kuće i jedna zgrada.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Samitu Evropske političke zajednice u Londonu ocenio je da ukoliko Kijev bude imao efikasnu PVO, ruski predsednik Vladimir Putin će biti bespomoćan, a Rusija će verovatno biti primorana da zatraži mir.

Zvanična Moskva ocenila je da tvrdnju Donalda Trampa da bi mogao brzo da okonča rat u Ukrajini treba posmatrati realno, s obzirom na to da je obećao mirovni proboj na Bliskom istoku, ali da ga nije postigao tokom svog mandata.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova podsetila je da je Tramp tokom svog predsedničkog mandata davao ambiciozne izjave o rešavanju bliskoistočnog konflikta.

"Dugo su se pripremali za ’dogovor veka‘, ali se ništa nije završilo, a pod Bajdenom se, naprotiv, dogodila kolosalna istorijska tragedija“, rekla je Zaharova, misleći na rat u Gazi.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи