Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski povećava proizvodnju vojne opreme; Rusija: Napredujemo na istoku Ukrajine

Rat u Ukrajini – 859. dan. Na ukrajinskom frontu vodi se oko 90 bitaka, saopštio je Kijev, a najintenzivnije su na harkovskom, pokrovskom i donjeckom pravcu, gde je poginulo petoro cvila. Ruske snage tvrde da su pokrenule ofanzivu u regionima Harkova, Zaporožja, Donjecka i Hersona, te da su zauzele dva sela u Harkovskoj i Donjeckoj oblasti. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski navodi da će povećati proizvodnju dronova, naoružanja i druge vojne opreme. Ipak, list Ekonomist piše da Ukrajini preti ekonomska katastrofa.

Зеленски повећава производњу војне опреме; Русија: Напредујемо на истоку Украјине Зеленски повећава производњу војне опреме; Русија: Напредујемо на истоку Украјине

U raketnom napadu na ukrajinsku poštu u nedelju u Harkovu stradala je jedna osoba, a 10 je povređeno. Ukrajinske vlasti saopštile su i da je ruska vojska granatirala Dnjeparski okrug u Hersonu, pri čemu je povređen 53-godišnji muškarac.

Ministarstvo odbrane RF saopštilo je da su ruske snage zauzele sela Spirne i Novooleksandrovka u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjecka.

Ruski protivvazdušni odbrambeni sistemi uništili su 36 dronova koje je Ukrajina lansirala preko noći na nekoliko regiona na jugozapadu Rusije, navodi Moskva. Veliki broj ukrajinskih dronova napao je rusku čeličanu "Novolipeck".

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će plan za okončanje rata biti gotov ove godine.

Nemački izvoz oružja je drugu godinu zaredom dostigao rekordan nivo, uglavnom zbog pružanja vojne pomoći Ukrajini – dve trećine nemačkog izvoza oružja bilo je namenjeno upravo Ukrajini u prvoj polovini 2024. godine.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи