Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski: Dva PVO "patriot" bi odbili ruske trupe; Moskva tvrdi da je uništila komandno mesto Ukrajine u Harkovu

Rat u Ukrajini – 813. dan. Potrebno nekoliko dodatnih PVO sistema "patriot" da bi se Harkov zaštitio od ruskih napada, kaže Volodimir Zelenski. Dok ukrajinska vojska tvrdi da su njihove snage usporile napredovanje ruskih trupa u Harkovskoj oblasti, lokalni zvaničnik koje je postavila Moskva kaže da su započele vojne operacije za zauzimanje sela Lipici. Moskva tvrdi da su njene trupe uništile komandno mesto ukrajinskih oružanih snaga u Harkovskoj oblasti.

Зеленски: Два ПВО "патриот" би одбили руске трупе; Москва тврди да је уништила командно место Украјине у Харкову Зеленски: Два ПВО "патриот" би одбили руске трупе; Москва тврди да је уништила командно место Украјине у Харкову

Zbog situacije u Harkovskoj oblasti, gde ruske snage potiskuju ukrajinsku vojsku, predsednik Volodimir Zelenski otkazao je najavljene posete Španiji i Portugaliji.

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da su se neke jedinice na kupjanskom pravcu pregrupisale prema Harkovu.

Kijev je posetio američki državni sekretar Entoni Blinken i poručio da SAD ne ohrabruju Ukrajinu da mete u Rusiji gađa oružjem koje je stiglo iz Amerike, ali da veruje da Kijev sam treba da donosi odluke.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pak je poručila da će ruske snage uništiti svu američku vojnu opremu koju dobija Ukrajina.

Ambasadori zemalja članica EU saglasili su u načelu da četiri ruska medija – Glas Evrope, RIA Novosti, Izvestija i Ruska gazeta – dodaju na listu sankcija zbog, kako kažu, širenja propagande, potvrdila je na platformi Iks komesarka EU za vrednosti i transparentnost Vera Jurova.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи