Vučić sa Tuskom i Micotakisom: Prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na svečanoj večeri premijere Poljske i Grčke Donalda Tuska i Kirjakosa Micotakisa. Kako je naveo, to je prilika da razmene mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, kao i o načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova.

Predsednik Vučić je naveo da mu je velika čast i zadovoljstvo što večeras može da ugosti premijere Poljske i Grčke.

"Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući. Ponosan sam što predstavljam Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina", naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Ranije večeras, Donald Tusk stigao je u dvodnevnu posetu Srbiji. Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Srbije Miloš Vučević.

U Beograd je tokom večeri stigao i grčki premijer Kirjakos Micotakis kojeg je dočekao šef diplomatije Marko Đurić.

Tusk posetu nastavlja sutra

 

Zvanična poseta Srbiji Donalda Tuska biće nastavljena sutra.

Za 11.30 predviđen je sastanak u četiri oka predsednika Vučića i premijera Tuska, a potom plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih Vučićem i Tuskom.

Nakon plenarnog sastanka delegacija uslediće izjave za novinare predsednika Vučića i predsednika Vlade Poljske.

Prethodno je, u ponedeljak, predsednik Vučić gostujući na RTS-u, izjavio da je u septembru i oktobru do sada već razgovarao sa 71 državnikom iz celog sveta i dodao da veruje da će taj broj u narednih mesec dana porasti do 90.

Dodao je da narednih dana Srbija treba da dočeka premijera Poljske Donalda Tuska i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa, kao i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи