Predsednik Vučić za RTS: Na samit BRIKS-a šaljemo delegaciju; pripremamo nove finansijske zakone; ne verujem Rio Tintu već našim stručnjacima

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom imao dobar razgovor i da su dogovorene dobre cene gasa za Srbiju. Rekao sam Putinu da imam dogovorene posete, a i da nije tako, bilo bi mi teško da dođem na Samit BRIKS-a, ali ćemo poslati delegaciju, naveo je Vučić. Komentarišući projekat Jadar, rekao je da se nada da će se Srbija izboriti čak i za vlasnički udeo u tom projektu. Najavio je nove finansijske zakone i ograničenje kamatnih stopa, kao i rekonstrukciju vlade između marta i juna. Kurti je pro forme prihvatio ulazak srpske robe na KiM zato kamioni danima čekaju, naglasio je predsednik.

Da li bi odlazak u Kazanj na samit BRIKS-a predstavljao kraj evrointegracija Srbije i u kakvom je uopšte stanju proces priključenja Srbije EU?

Hoće li rasprava o litijumu pomoći da se donese prava odluka o rudarenju i kada će srpska privreda videti konkretne koristi od dobijanja investicionog rejtinga?

O Kosovu i Metohiji, razgovorima sa Prištinom, popisu u Crnoj Gori i izborima u SAD, ali i o političkoj situaciji u Srbiji, rekonstrukciji vlade i zahtevima opozicije za vanredne izbore predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za Radio-televiziju Srbije.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи