Читај ми!

Marko Atlagić novi predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku

Na čelu Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije izabran je poslanik SNS-a Marko Atlagić pošto je prethodna predsednica Bogdana Grifit Koljević (izabrana ispred "Mi - Snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović"), krajem jula razrešena dužnosti nakon što je napustila svoju poslaničku grupu.

Poslanik SNS-a Marko Atlagić izabran je za novog predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku

Prethodna predsednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Bogdana Grifit Koljević, koja je izabrana kao poslanica poslaničke grupe "Mi - Snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović", krajem jula je razrešena dužnosti nakon što je napustila tu poslaničku grupu.

Član Odbora i bivši ministar prosvete Branko Ružić rekao je u delu sednice predviđene za raspravu da je podržao ponovni izbor Atlagića na to mesto jer je, kako kaže, rad odbora sagledavao iz perspektive resornog ministra u ranijem periodu kada je Atlagić vodio taj odbor na najbolji mogući način.

"Imali smo sijaset sednica, trudio sam se da dovedem čitav tim ministarstva da odgovori na sva moguća pitanja i tim procesom je profesor Atlagić kormilario na najbolji mogući način", rekao je Ružić.

Atlagić je odgovarajući na kritike predstavnika opozicije, rekao posle glasanja da primedbe na njegov rad u prošlom mandatu nisu osnovane i istakao da su tri značajne stvari vezane za rad prethodnog saziva odbora.

Rekao je da nije dozvoljena politizacija "slučaja Ribnikar" na sednicama odbora, kao ni politizacija povodom Fakulteta političkih nauka.

"Treća je da smo zajedno sa ministarstvom izborili povratak brojčanih ocena iz vladanja i to je postignuto sa velikom mukom", rekao je Atlagić i dodao da neće dozvoliti politizaciju ni u radu sadašnjeg saziva odbora.

Atlagić je rekao da u parlamentu nikada nikoga nije uvredio, a da će na prozivke o njegovom naučnom radu ubuduće odgovarati preko suda.

Predstavnici opozicije su ocenili da Atlagić nije dobro rešenje za predsednika odbora, zbog načina na koji ga je vodio u proteklom periodu.

Oni su izneli primedbu i zato što se odbor u ovom mandatu sastao tek drugi put uz ocenu da je to nedopustivo jer su, kako kažu, problemi u prosveti ozbiljni.

Drugi kadidat za predsednika odbora bio je poslanik Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević, koga je predložila opozicija.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи