Читај ми!

Vučević o odluci Prištine: Dobro je da je spuštena tenzija, najvažnije da snabdevanje hranom i lekovima bude uredno

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da je odlukom da ukine zabranu ulaska proizvoda iz centralne Srbije na punktu Merdare Priština spustila tenziju koja postoji duže vreme, ali da je najvažnije da Srbi na AP KiM mogu da dobiju uredno snabdevanje hranom, namirnicima i lekovima.

Miloš Vučević je rekao da bi voleo da se ta odluka Prištine ne odnosi samo na prelaz Merdare, ali da podržava sve što je deo relaksiranja života i obezbeđivanja boljih uslova za život naših građana, odnosno sve što doprinosi da Srbi na KiM mogu bezbednije i bolje da žive i imaju uredniju snabdevenost.

On je dodao da ga interesuje suština, a to je da li građani mogu da lakše dobiju sve što je bilo zaustavljeno neodgovornom politikom Aljbina Kurtija.

“To je dobar napor nemačke strane koja je potencirala novu fazu Cefta sporazuma. Mi smo uvek spremni za dogovore, ne mislimo da su kompromisi loša strana, posebno ako će to stvoriti bolje uslove za život Srba na KiM”, rekao je Vučević novinarima u Skoplju.

Kako je dodao, voleo bi da to ne bude samo administrativni prelaz Merdare nego da na svim administrativnim prelazima to bude dozovljeno.

"I ja očekujem da će to biti tema 14. oktobra u Berlinu na premijerskom skupu sa kancelarom (Olafom) Šolcom vezano za 10 godina Berlinskog procesa, pa ćemo pričati i o Cefti", rekao je Vučević.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež navodi da je plasman domaće robe u južnu srpsku pokrajinu iznosio 400 miliona evra godišnje, a da je nakon zabrane smanjen za 50 odsto.

"Ako nam je plasman robe na teritoriju Kosova i Metohije bio negde oko 400 miliona evra godišnje ranije, a posle zabrane je smanjen za 50 odsto jako je lako izračunati koliko je bilo štete", dodaje Čadež.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи