Vučić sa Sijartom o zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom o zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje Srbije i Mađarske. Vučić je bio i na prijemu koji je priredio vicepremijer i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdul bin Zajed al Nahjan, i tom prilikom ponovio značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE.

"Sa velikim i dokazanim prijateljem Srbije Peterom Sijartom o glavnim porukama 79. zasedanja GS UN, kao i o našim regionalnin prilikama i zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje", naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je saopštio da je "i ovaj susret potvrdio bratske odnose između naših naroda, dok će budući projekti samo dodatno učvrstiti neraskidivo prijateljstvo Srbije i Mađarske".

Vučić na prijemu šefa diplomatije UAE bin Zajeda u Njujorku

Predsednik  Vučić prisustvovao je u Njujorku na prijemu koji je priredio vicepremijer i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdul bin Zajed al Nahjan i tom prilikom ponovio značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE.

''Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje tokom Generalne skupštine UN. Ponovio sam značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE, koje se ogleda u zajedničkoj viziji budućnosti i vrednostima koje delimo'', napisao je Vučić na Instagramu.

Istakao je da je prijem bio odlična prilika za jačanje diplomatskih veza i predstavljanje interesa Srbije na međunarodnoj sceni kroz susrete sa brojnim liderima, diplomatama i donosiocima odluka i razmenu mišljenja o ključnim temama od globalnog značaja.

''Uz zahvalnost domaćinu na izuzetnom prijemu, zamolio sam ga da prenese moje srdačne pozdrave šeiku Mohamedu bin Zajedu, prijatelju naše zemlje, koji je svojim ličnim angažmanom doprineo snažnom razvoju Srbije i iskrenoj bliskosti između naših naroda'', naveo je Vučić.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи