Читај ми!

Vučić pred Generalnom skupštinom UN: Za Srbe na KiM nema ni pravde, niti lične slobode; danas u svetu svi govore o Ukrajini, niko ne sme da priča o Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Mir je jedini put koji nema alternativu, to dugujemo svakoj nevinoj žrtvi u sukobima u svetu, poručio je Vučić. Istakao je da mora da se zaustavi praksa primene duplih standarda i da se vrati vera u međunarodno pravo. Predsednik je upozorio da za Srbe na KiM, pod jurisdikcijom UN, nema ni pravde, ni slobode. Poručio je da Srbija ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom i da će se boriti da očuva mir.

Generalnu debatu otvorio je generalni sekretar UN Antonio Guteres, a po ustaljenom redosledu, obratili su se predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva, zatim predsednik SAD Džozef Bajden, a potom i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Generalna debata je deo zasedanja Generalne skupštine UN i održava se na početku svake redovne sesije u septembru.

Tema ovogodišnje debate je zajedničko delovanje za unapređenje mira, održivog razvoja i ljudskog dostojanstva za sadašnje i buduće generacije, ali svaki govornik može izneti temu koju smatra posebno važnom.

Sednica Generalne skupštine UN smatra se jednim od najvećih diplomatskih događaja u svetu, a ove godine se održava u senci sve većih kriza, sukoba i ratova širom sveta.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи